Medische fitness

Bewegen is gezond en belangrijk voor iedereen.

Het houdt de gewrichten en spieren soepel en sterk, bevordert het gevoel van fitheid en ontspanning, vermindert de kans op chronische ziektes en ouderdomskwalen en heeft een positieve invloed op de stemming. Toch komt het er desondanks vaak niet van.

Voor mensen die wel willen maar niet weten hoe te beginnen, bijvoorbeeld vanwege rug of nekklachten, voor mensen die onzeker zijn over wat in hun situatie goed voor hen is, voor mensen die door ziekte, revalidatie of chronische klachten moeilijker bewegen, maar ook voor mensen zonder klachten die verantwoord willen bewegen, is medische fitness een uitkomst.

Onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut kunt U samen met anderen op een plezierige en verantwoorde manier aan Uw gezondheid en/of conditie werken. Er wordt bij ons extra aandacht besteed aan preventie en verminderen van rug en nekklachten.

De medische fitness duurt een uur en vindt plaats in de oefenzaal welke ingericht is met fitnessapparatuur. We starten met een warming-up gevolgd door een conditiegedeelte ven een half uur, waarbij ieder op zijn/haar niveau traint en gebruik gemaakt kan worden van hartslagmeters. Vervolgens is er een oefenprogramma waarbij verschillende spiergroepen worden versterkt. We sluiten af met de cooling-down en ontspanning.