Belemmeren lichamelijke klachten uw dagelijkse leven? Heeft u structureel last van een spier bij een specifieke beweging? Of wilt u advies over uw houding? Voor alle bewegingsvragen is algemene fysiotherapie het juiste startpunt.

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij of zij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. De fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepen. Het doel van de behandeling is om u meer bewegingsvrijheid te geven en daarmee een betere kwaliteit van leven. Daarnaast kan de behandeling gericht zijn op het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en het voorkomen van nieuwe klachten.

Bij Fysiotherapie Boonstra staat een actieve benadering centraal. De behandeling kan onder meer bestaan uit:

  • Mobilisatie- en massagetechnieken gericht op het soepeler maken van gewrichten en verbeteren van doorbloeding van de spieren
  • Oefentherapie gericht op het verbeteren  van coördinatie en kracht
  • Houdings- en bewegingsadviezen
  • Medische trainingstherapie gericht op het vergroten van het uithoudingsvermogen en het verbeteren van de belastbaarheid
  • Medical taping: elastische tapetechniek, waarbij de spier- en/of gewrichtsfunctie wordt gestimuleerd. Tevens wordt hierbij de bloedcirculatie bevordert.
  • Dry-needling om de triggerpoint uit de pijnlijke, verkorte en minder sterke spier op te heffen, zodat de bewegingsuitslag en kracht  weer toeneemt.

Fysiotherapeuten

Wiebe Boonstra

Karin Bonthuis

Inge Hermans

Stephanie van Maurik