Bewegen is gezond en belangrijk voor iedereen.

Bewegen houdt de gewrichten en spieren soepel en sterk. Het bevordert  fitheid en ontspanning. Bewegen vermindert ook de kans op chronische ziektes, vallen en ouderdomskwalen en heeft een positieve invloed op de stemming. Toch komt het er desondanks vaak niet van.

Voor mensen die wel willen maar niet weten hoe te beginnen, bijvoorbeeld vanwege rug of nekklachten, voor mensen die onzeker zijn over wat in hun situatie goed voor hen is, voor mensen die door ziekte, revalidatie of chronische klachten moeilijker bewegen, maar ook voor mensen zonder klachten die verantwoord willen bewegen, is medische fitness een uitkomst.

Onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut kunt u samen met anderen op een plezierige en verantwoorde manier aan uw gezondheid en/of conditie werken. Er wordt toegezien dat u de oefeningen juist uitvoert qua houding en belastbaarheid. Samen sporten is niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

Doelgroep: COPD, chronische rugklachten, artrose, reuma , revalidatie na operatie bijvoorbeeld knie/heup prothese en ouderen.

De medische fitness duurt een uur en vindt plaats in de oefenzaal welke ingericht is met fitnessapparatuur. We starten met een warming-up gevolgd door een conditiegedeelte van een half uur, waarbij ieder op zijn/haar niveau traint en gebruik gemaakt kan worden van hartslagmeters. Vervolgens is er een oefenprogramma waarbij verschillende spiergroepen worden versterkt.  Ook kan er een circuitje gedaan worden, een hindernisbaan en balans oefeningen. We sluiten af met de cooling-down en ontspanning.

Kosten

De kosten voor een abonnement bedragen € 100,- voor drie maanden een keer per week sporten. Deze kosten worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Of anders op groepstarief vanuit aanvullende verzekering. Bij COPD geld; valt u onder COPD GOLD 2 dan  valt de vergoeding binnen de basis verzekering, waarbij de ernst in klasse At/m D de mate van vergoeding bepaald.

Fysiotherapeuten

Inge Hermans

Stephanie van Mourik